اسکلت ساختمان

حداکثر دهانه سقف عرشه فولادی چقدر است؟+حداکثر دهانه سقف های معروف

حداکثر دهانه سقف عرشه فولادی چقدر است؟+حداکثر دهانه سقف های معروف
به این نوشته رای بدین! post

در سقف های عرشه فولادی فاصله ی تیرهای فرعی می تواند از حداقل 20/2 متر و حداکثر 50/3 تا 4 متر نسبت به آکس یکدیگر بیشتر شود. همچنین فواصل فی مابین هر دو محور تا حداکثر8 متر(به صورت عملی) قابل طراحی و اجرا بوده که این مسئل یکی از برجسته ترین برتری های طراحی سازه با این سقف بی نظیر می باشد.

انواع سقف برای دهانه های بزرگ چه تعدادی است؟

این اولین پرسشی است که زمان ساختن ساختمان هایی با دهانه های بزرگ برای سازندگان پیش خواهد آمد. آن ها می خواهند بدانند چه سقفی با چه میزان بودجه ای در چه مدت زمانی برای دهانه های بزرگ قابل استفاده خواهد بود. سقف از جمله مهم ترین سازه های ساختمان بوده که روش های متفاوتی به منظور اجرا دارد. این بخش از سازه علاوه بر این که باید محکم و مقاوم باشد تا بار طبقات بالایی را نگه داشته و از آسیب به دور باشد باید وزنش هم کم باشد.

حداکثر دهانه های سقف عرشه فولادی

از فاکتورهای مهم در ساخت این نوع سقف، حداکثر دهانه یا بیشترین فاصله موجود میان ستون‌ ها می باشد که در این سازه مهندسی بر اساس استانداردهای روز مشخص می ‌شود. این مقدار در سقف‌های عرشه فولادی عددی بین 180 تا 400 در نظر گرفته می‌شود. این مورد در سقف ‌های کامپوزیت ساده و غیر موج‌دار بین 80 تا 110 مشخص خواهد شد. بالاتر رفتن این عدد در دهانه های سقف عرشه فولادی از 250 سانتی ‌متر بیشتر مجاز نمی باشد؛ چون که سبب لرزش سازه می ‌گردد.

حداکثر دهانه های سقف عرشه فولادی

نقش گلمیخ در دهانه های سقف عرشه فولادی

استفاده از گل میخ یا همان برشگیر می ‌تواند به نقاط قوت سقف های عرشه فولادی کمک نماید. گل میخ در حقیقت ارتباطی بین ورق گالوانیزه و بتن به وجود آورده و آن ها را با یکدیگر یکپارچه می کنند. به شیوه ای که عملکرد برشی را تامین می کند. گل میخ با روش فورج سرد تولید شده و حداکثر قطر استاندارد آن ها ۲۰ میلی متر با ارتفاع متنوع خواهد بود. البته بسیاری از مهندسین اعتقاد دارند که ارتفاع گل میخ نباید از ۴۰ میلیمتر کمتر باشد.

الزامات و نکات اجرای سقف عرشه فولادی

ارتفاع سقف عرشه فولادی باید بین ۵ الی ۷.۵ سانتی متر باشد. حداکثر اندازه سنگدانه مصرفی در آن نیز بیش از ۲۴ میلی متر نباشد. کنگره های پر شده با بتن همیشه عرض متوسطی در حدود ۷۵ میلیمتر دارند. بر اساس استاندارد ها پوشش بتن روی گل میخ باید کمتر از ۱۳ میلیمتر باشد. ارتفاع گل میخ کمتر از ۴ سانتیمتر نباشد. حداکثر قطر آن نیز ۱۹ میلی متر برآورد می شود.

مزایای سقف عرشه فولادی چیست؟

از مزایای این سقف به شکل خلاصه می‌ توان به وزن کم، هزینه نسبتا پایین، حمل و نقل آسان، داشتن قابلیت دپو و امکان همزمان نصب و اجرا اشاره داشت. این سقف در مقایسه با انواع دیگر سقف‌ها وزن کمتری دارد. چرا که مصالح آن وزن کمی داشته و علاوه بر آن، سقف بار زیادی را متحمل نخواهد ‌شد. به خاطر وزن کم و نبود بلوک و قالب بندی، این سقف به آسانی قابل حمل و نقل می باشد. همه ی ویژگی ‌های گفته شده سبب می ‌شود تا در ساخت این پروژه ساختمانی هزینه‌ های اضافی حذف خواهد شد. هزینه ساخت، نصب و اجرای این سازه نسبت به دیگر سقف ‌ها به مراتب مقرون به صرفه تر خواهد بود. سقف عرشه ی فولادی این امکان را دارد که به شکل همزمان نصب و اجرا گردد؛ بنابراین این ویژگی، ساخت و اجرای این سازه را تسریع می‌ کند و علاوه بر آن سبب صرفه جویی در زمان نیز می ‌گردد.

بیشتر بخوانید  نکاتی درباره اسکلت فلزی

مزایای سقف عرشه فولادی چیست؟

روش اجرای سقف عرشه فولادی

درباره ی طراحی و استفاده از سقف‌های عرشه فولادی لازم است مهندسان این حوزه محاسبات مختلفی را بر طبق آئین نامه‌ ها و مقرارتی که در این زمینه در نظر گرفته شده انجام دهند. از مهم ‌ترین محاسبات دهانه‌های سقف عرشه فولادی می باشد که متناسب با متراژ و نوع بنا باید تخمین بخورد. ولی قبل از پرداختن به موضوع مهم حداکثر دهانه قابل اجرا برای ساخت و اجرای سقف عرشه فولادی لازم است ببینیم که نحوه اجرای این نوع سقف به چه صورت است؟

در مرحله اول ورق‌های گالوانیزه بر روی دهانه ‌ها و تیرهای نگهدارنده جای می ‌گیرند و این تیرها نقش پشتیبان را بازی می کنند که وزن در این میان آن ها اهمیت بسیار زیادی دارد. عموما وزن ورق سقف عرشه فولادی پایین می باشد و استاندارد آن ۷۰ کیلوگرم خواهد بود. در مرحله ی بعد لازم است با استفاده از ابزارهایی ثابت شوند که برای این منظور از دستگاه میخکوب به منظور اتصال به تیرهای پایین استفاده شده و در قسمت نهایی لبه های ورق فلاشینگ می ‌گردد. بعد از این مراحل آرماتور بندی سقف عرشه فولادی یا به شیوه ی دستی و یا با استفاده از مش ‌های آماده بر روی ورق صورت می‌ گیرد. در مرحله بعد با اتصال گل میخ به شبکه آرماتور ارتباط و یکپارچگی بیشتری میان اجزای سقف انجام می شود و در نهایت عملیات بتن ریزی صورت می گیرد. بتن ریزی نیز بر روی سقف کامپوزیت یا سقف عرشه فولادی به شکل سنگین انجام نمی ‌گیرد و نکته مهم این است که نوع بتنی که مورد استفاه قرار می ‌گیرد به دهانه ‌های سقف عرشه فولادی و نوع بارگذاری آن بسته است.

چرا دهانه های سقف عرشه فولادی اهمیت دارد؟

با توجه به میزان افزایش فواصل تیرهای فرعی و از سمت دیگر افزایش دهانه ها در هر دو محور و نتایج بدست آمده مشاهدات زیر کاملا محسوس است:

  • اول، کاهش چشمگیر تعداد تیرهای فرعی.
  • دوم، کاهش اتصالات تیرهای فرعی شامل ورق های روسری ، ورق های نشیمن، اسپلایس ها و اتصالات جان تیر به دستکهای تکیه گاهی.
  • سوم، کاهش تعداد پیچ ها و مهره ها و واشرها در اتصالات پیچی و کاهش تعداد الکترود مصرفی در اتصالات جوشی.
  • چهارم، کاهش تعداد استیفنرها(سخت کننده ها) و ورق های تقویتی جان و اتصالات آن ها.
  • پنجم، کاهش تیرهای اصلی و ستون ها به تبع افزایش دهانه ها تا حداکثر 8 متر .
  • ششم، کاهش تعداد برشگیرها در مقایسه با سقف های کامپوزیت سنتی.
  • هفتم، کاهش برشکاری ورق های دهانه سقف عرشه فولادی و ملزومات نصب به تبع حذف ستونهای وسط و افزایش دهانه ها.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.